ساخت وبسایت در خانه با وردپرس
تا امروز میلیونها وبسایت توسط وردپرس ساخته شده است. ساخت وبسایت با وردپرس کار زیاد دشواری نیست و فقط کافی است که از خواستههای خود به خوبی آگاه باشید و یکسری پیشنیازها را برای این کار آمادهسازی نمایید. شما میتوانید براحتی در خانه برای خود وبسایت بسازید و آن را مدیریت کنید. در این مقاله به ملزومات و هرآنچه که برای ساخت وبسایت در خانه نیاز دارید، اشاره میشود.
ساخت وبسایت با وردپرس
آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:
- وردپرس چیست؟
- انتخاب دامنه مناسب برای ساخت وبسایت با وردپرس
- انتخاب بهترین هاست برای ساخت وبسایت با وردپرس
- چگونه وردپرس را نصب کنیم ؟
- نصب قالب برای شخصیسازی وبسایت
- ساخت برگه یا صفحه در وردپرس
- سفارشیسازی سایت توسط افزونهها

وردپرس چیست؟
وردپرس یک سیستم سایتساز کاملا رایگان و متنباز است که دارای جلوه زیبا و کاربرپسندی است. ساختن وبسایت با وردپرس کار چندان دشوار و سختی نیست و فقط کافیست از یکسری مبانی برای ساخت وبسایت با وردپرس آگاهی داشته باشید.
انتخاب دامنه مناسب برای ساخت وبسایت با وردپرس
انتخاب نام دامنه برای ساخت وبسایت با وردپرس یکی از مهمترین بخشهای کار میباشد. شما هنگام انتخاب دامنه باید چند مورد مهم را مدنظر داشته باشید تا بهترین دامنه را برای وبسایت خود انتخاب نمایید.
این موارد به صورت زیر میباشند:
- تا حد امکان طول دامنهی شما باید کوتاهتر باشد.
- نام دامنه باید براحتی در ذهن حک شود.
- ترجیحا سعی کنید از کارکتر و اعداد در دامنه استفاده نکنید.
- سعی کنید از کلمه کلیدی مربوط به سایت یا کسبوکار خودتان در دامنه استفاده کنید.
- از پسوندهایی که که بیشتر به در ذهن مردم جای گرفته است (مانند: com، ir، net و…)استفاده کنید.
- آدرس دامنه برندهای دیگر را کپی نکنید و سعی کنید آدرس منحصربهفردی انتخاب نمایید.
- کلماتی انتخاب کنید که به یک شکل نوشته میشوند. (مثلا کلمه “گوشی” را به شکلهای gushi، goushi، gooshi میتوان نوشت).
اگر هیچ دامنهای به ذهنتان نمیرسد، می توانید از وبسایت NameMesh کمک بگیرید. فقط کافیست کلمه مد نظر خود را وارد کنید و این سرویس از آن کلمه برای شما دامنههای بسیار زیادی نمایش میدهد که میتوانید از لیست موجود انتخاب کنید و یا ایده بگیرید.
انتخاب بهترین هاست برای ساخت وبسایت با وردپرس
همانطور که میدانید هاست فضایی است که سایت روی آن راهاندازی میشود و شما برای ساخت وبسایت با وردپرس به آن نیاز دارید. شما باید متناسب با سایت خود بهترین هاست را انتخاب نمایید. برای نصب وردپرس، هاست شما باید یکسری پیشنیازهای اساسی را داشته باشد.
این پیشنیازها به صورت زیر میباشند:
- نسخه PHP هاست باید بالاتر از 5.2.4 باشد.
- پایگاه داده MySQL باید بالاتر از 5.0.15 باشد.
هاستها با دو پنل مدیریت هاست متفاوت ارایه میشوند که Cpanel و Direct Admin نام دارند. این دو در ظاهر متفاوت میباشند ولی در عمل تقریبا شبیه به هم هستند.
چگونه وردپرس را نصب کنیم ؟
برای نصب وردپرس، آخرین نسخه وردپرس را دانلود کنید
سپس وارد هاست خود شوید و برای وبسایت دیتابیس جدیدی بسازید. اکنون فایل وردپرسی که دانلود کردید را در قسمت روت هاست آپلود کنید و فایل را از حالت زیپ خارج نمایید و محتویات پوشه wordpress را به قسمت روت (public_html) منتقل کنید.
اکنون آدرس وبسایت خود را در مرورگر وارد کنید و خواهید دید که صفحه نصب وردپرس برای شما ظاهر میشود. در این قسمت اطلاعات دیتابیسی که ساخته اید (نام دیتابیس، یوزرنیم، پسورد) را وارد کنید و به مرحله بعدی بروید.
در آخر از شما میخواهد که اکانت کاربری خود را برای مدیریت بسازید و بعد از این مرحله وارد پیشخوان وردپرس میشوید.

نصب قالب برای شخصیسازی وبسایت
بعد از اینکه وردپرس را بر روی هاست خود نصب کردید، اگر وارد صفحه اصلی وبسایت شوید خواهید دید که ظاهر وبسایت اصلا زیبا نیست.

اینجاست که شما نیاز به انتخاب و نصب قالب متناسب با نیاز خود دارید. حال شاید بپرسید که “متناسب با نیاز” یعنی چی؟ یعنی اینکه اگر قصد دارید وبسایت فروشگاهی داشته باشید، باید قالب فروشگاهی انتخاب کنید و یا اینکه اگر قصد ساخت وبسایت خبری دارید باید قالب خبری انتخاب کنید.
برای انتخاب قالب نگران نباشید! چون همیار وردپرس انواع مختلف از قالبها را به صورت رایگان در اختیار شما کاربران عزیز قرار میدهد. برای انتخاب قالب برای ساخت وبسایت با وردپرس وارد لینک زیر شوید و قالب مورد نظر خود را دانلود کنید.
بعد از اینکه قالب را دانلود کردید، در منوی نمایش در پیشخوان وردپرس، بر روی “پوستهها” کلیک کنید و سپس از طریق دکمه افزودن قالبی که دانلود کردید را بارگذاری و نصب کنید.

از روش دیگری نیز میتوانید قالب را بارگذاری کنید. برای اینکار در filemanager هاست، وارد قسمتی که وردپرس را در آن نصب کردید شوید و سپس به مسیر زیر بروید و قالب خود را آپلود، و سپس از حالت زیپ خارج کنید.
wp-content/themes
و سپس وارد پیشخوان، بخش پوستهها شوید و قالب مورد نظر را فعال کنید.
ساخت برگه یا صفحه در وردپرس
برای این که صفحاتی مثل “تماس با ما” و “درباره ما” و… داشته باشید باید از برگه در وردپرس استفاده کنید. برای این کار از پیشخوان وردپرس وارد قسمت برگهها شوید و بر روی “افزودن برگه” کلیک کنید.
وردپرس به صورت پیشفرض از صفحهساز شخصی خود استفاده میکند که به صورت زیر میباشد.

ولی شما میتوانید با نصب افزونههای صفحهساز مثل “المنتور” برگههای جذابتری بسازید.
سفارشیسازی سایت توسط افزونهها
بدون افزونه نمیتوانید یک وبسایت حرفهای داشته باشید. افزونه به شما کمک میکند که سایت وردپرسی خود را سفارشیسازی کنید و امکانات فوقالعادهای به وبسایت خود اضافه کنید. حتی در بعضی مواقع بدون آن نمیتوانید وبسایت مورد نظر خود را بسازید؛ به عنوان مثال برای ساختن یک وبسایت فروشگاهی نیاز دارد که افزونه Woocommerce را نصب کنید و توسط آن یک فروشگاه عالی برای خود طراحی نمایید. افزونهها به شما در ساخت وبسایت با وردپرس کمک میکند.

برای نصب افزونهها، در پیشخوان وردپرس وارد منوی افزونهها شوید و بر روی “افزودن” کلیک کنید. در صفحه باز شده نام افزونه مورد نظر خود را میتوانید در کادر جستوجو بنویسید و پیدا کنید و نصب نمایید.
همچنین اگر افزونهای در سایتهای دیگر دانلود کردید و میخواهید آن را نصب کنید، بر روی “بارگذاری افزونه” کلیک کنید.

از روش دیگری نیز میتوانید افزونه را بارگذاری کنید. برای اینکار در filemanager هاست، وارد قسمتی که وردپرس را در آن نصب کردید شوید و سپس به مسیر زیر بروید و افزونه خود را آپلود، و سپس از حالت زیپ خارج کنید.
wp-content/Plugins
و سپس وارد پیشخوان، بخش افزونههای نصب شده شوید و افزونه مورد نظر را فعال کنید.
امیدوارم از خواندن این مطلب خورسند شده باشید.
نظرات کاربران